4 Mart 2009 Çarşamba

MUZLU MUHALLEBİLİ TATLI (AYŞENURDAN)

MALZEMELER:
Muhallebisi için;
-2 su bar süt
-2 çorba k. un
-4 çorba k. şeker
-Piştikten sonra yarım muz ve 1 paket vanilya
-1 paket kakaolu krem şanti 1 su bar. sütle hazırlanır..(ayrı)

YAPILIŞI:
-İki karışımda hazırlanır.1 paket ezilmiş potibör,hindiştan cevizi,damla çikolata,biraz fındık ayrı bir yerde karıştırılıp,diğer karışımlara paylaştırılır.Streçle kaplana kalıba önce ince bir tabaka sade muhallebi sürülür,sonra üzerine krem şantili karışım,ondan sonrada muz dilimleri ve muhallebili karışım (hin. cev,fındık,çiko) dökülür.En az dört saat dolapta bekletilir.Üzerine muz,çikolata sosu.hin. cev. ile süsleme yaparak servis edebiliriniz..afiyet olsun..

0 yorum: