27 Mart 2009 Cuma

ETİMEK TATLISI


Canınız tatlı çekti!AMA şerbetli mi yoksa sütlü mü karar veremiyorsunuz?İşte ikisi bir arada hem pratik hem lezzetli bir tatlı :) (B.G)
Malzemeler:1 lt süt
1 bar.şeker
1 bar.un
1 paket etimek
yarım paket toz krem şanti
1vanilya
Şerbeti için: 2 bar.su
2 bar.şeker
Yapılışı:Öncelikle su ve şeker tencereye konularak şerbet pişmeye bırakılır..Un, şeker ve süt tencereye alınarak muhallebi pişirilir.Piştikten sonra vanilya, toz krem şanti konularak blender ile iyice çırpılır.Etimekler borcama dizilir.Sıcak şerbet etimeklerin üzerine dökülür.Daha sonra ise muhallebi dökülerek arzuya göre süslenir..

3 yorum:

Hale dedi ki...

Merhaba,

Sitemi ziyaretiniz ve tarifi uyguladiginiz icin cok tesekkurler. Tarifdeki olculerde haklisiniz. Cay bardagi oldugunda Cay bardagi diye yaziyorum. Sanirim bu yuzden karisiklik oldu. genelde su bardagi icin bardak diye yazdigimdandir..
Un kivamini bende ayarliyorum, sanirim buradaki un agir bir un oldugu icin ( elenmemis) malzemelere tam kivaminda oluyor. Birdahaki sefer mutlaka duzeltmeler yaparim..

selamlar..

zeynep dedi ki...

hale hanım cevabınız için tesekkür ederim ..:) valla benım bademli kurabiyeyi kuzenler ekleyınce göreceksınızkı sizinkinin yanında sönuk kalacak.. :( sanırım sizin bademlerde değişik oralarda :)acık renkler herhalde... tekrar tesekkur eder ben ve kuzenler her zaman beklerız :)

mel dedi ki...

SÜTLÜ TATLI SEVER BİRİ OLARAKTAN ETİMEK TATLISI DA TATLI BİR TATLI:))yapanda tatlı olunca şerbetli ve sütlü oluyor böyle:))