13 Mart 2009 Cuma

MANİSA KEBABI (AYŞENUR)

Manisa kebabı..Şu an hiç aç olmama rağmen birden midemin kazınmasına neden olan kebap yani..Görüntüsüyle,tadıyla bizleri tam midemizden vuran bir lezzet..Davetiniz mi var?Alın size muhteşem bir tabak ve seçenek.Şimdi diyeceksinizki siz Manisalımısınız?Hayır biz OF'luyuz,ama her kültüre açık bir yemek kültürümüz var.Bunuda ileriki zamanlarda daha iyi bir şekilde görebileceğiz inşaallah.Ayşenura çok teşekkür ediyorum ve tarifi sizlerle buluşturmak için kollarımı sıvıyorum..

MALZEMELER
İÇİ İÇİN;
-3 çorba kaş. sıvıyağ
-750 gr kuşbaşı et
-1 adet soğan
-1 havuç
-2 patates
-200 gr mantar
-tuz
-karabiber
-kekik
KREP İÇİN;
-3 yumurta
-2 su bar. süt
-2 su bar. un
YAPILIŞI;
-Sote hazırlanır(sebzeler kup doğranır)..Hazırlanan krep hamuru (ocakta)sıvıyağda kızartılır.(bildiğimiz krep gibi)Daha sonra kreplerin içine sote koyulur ve börek gibi sarılır..Üzerine kaşar rendelenir ve arzuya göre domates ve yeşil biberde kürdanla tutturulabilir..Ve 180 derecede fırına verilir..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ee sultan kolları sıvadın da hani tarif göremiyorum:)

Adsız dedi ki...

iştah açıcı..

Adsız dedi ki...

sultancım bunun malzemeleren sonraki kısmı yok canım :)