28 Mart 2009 Cumartesi

BADEMLİ KURABİYELER (ZEYNEP ABLAMDAN)

Ay şu ablamdan yazarken,her zaman a ile b nin yer değiştirmesi sonucunda sürekli,her seferinde balamdan yazıyorum (azerice ):)) Allahtan sonra farkediyorumda düzeltiyorum..Eğer bir gün farkedipte düzeltemessem kusuruma bakmayın ne olur..:))Gelelim tarife bence resim gayet güzel çıkmış,tarifte değişik,denemeye değer yani..Bu arada resimler için Gülşah ablam teşekkür ediyoruz ama siz onu sadece resim çeken birisi olarak düşünmeyin kendiside bu işin üstadlarındandır ve çokta lezzetlidir eli ama kendisiyle internet üzerinden bir türlü bağlantı kuramadığımız için tariflerinden yoksun kalıyoruz..İnşaallah en yakın zamanda kurarız bağlantı..:))
MALZEMELER:
*2 Bardak cekilmis kabuklu badem
*1/2 Bardak Yogurt1 bardak
*Un(bana az geldi aldığı kadar un )
*220 Grm Tereyagi
*1 Bardak pudra sekeri
*2 Yumurta beyazi
YAPILIŞI;
*Butun hepsi karistirilip kulak memesi kivaminda hamur elde edilip yuvarlanir, yaglanmis tepsiye dizilip 160C derece firinda hafif pisirilir. Uzerlerine tabiki badem koymayi unutmayin.Afiyet Olsun
*bu tarif
http://www.soframiz.com/ adresinden alınmıstır.. tabi onlarınki daha güzel durdu. benimki koyu oldu nedense.. tadına gelınce hos bır tad oldu.. birza sekersiz oldu ama üzerine pudra sekeri ilave edince eksik tamamlanmıs oldu .. bu arada fotoğrafcım gülşaha teşekkür ederim :)

2 yorum:

Hale dedi ki...

Merhaba,

Sizinkide guzel gorunuyor sanirim biraz fazla pisirildigi icin renk koyu olmus. Burada Elektrikli firinlar oldugundan 350F derecelik firinda bile zor pistigi oluyor. Yemekler kesinlikle 450F de pisirmek zorunda kaliyorum.. beyaz kalmasi icinde bu tarif guzel aslinda..Ellerinize saglik guzel gorunuyor..

zeynep dedi ki...

asıl sizin ellerinize sağlık :) insaallah en kısa zamanda yıne sızden denemelerim olacak... onlarıda buraya eklerım .. :)