17 Mart 2009 Salı

MUHALLEBİ DOLGULU KEK


Bu da benim yeni denemem..Evdeki herkes tarafından beğenildiği için hemen tarifi yazmaya karar verdim..:)Ben yarım ölçü yaptım 6 küçük kek çıktı buraya tam ölçüyü yazıyorum arzuya göre azaltılabilir..(B.G)
Malzemeler:4 yumurta
1 bar.şeker
1 bar.süt
1 bar.sıvıyağ
3 kaşık kakao
vanilya, kab.tozu
2,5 bar un
Muhallebisi:2.5 bar süt
1 dolu kaşık buğday nişastası
1 dolu kaşık un
yarım bar.şeker
vanilya
Yapılışı:Yumurta ve şeker çırpılır.Diğer malzemeler eklenerek kek hamuru hazırlanır ve kalıplara paylaştırılır.175 derecede pişirilir.Muhallebisi içinde tüm malzeme pişirilir.Kekler soğuduktan sonra alt kısmından oyularak içine muhallebi doldurulur ve çıkartılan kek parçaları muhallebinin üzerine koyulur çikolata sosuyla süslenir..

22 yorum:

Adsız dedi ki...

siteyi devamlı takip etmeme rağmen ilk yorumumu yazmak bu güne kısmetmiş. Betül kekin gerçekten çok güzel gözüküyor. çikolata sosunu estetik olarak bu tarz hamur işlerine çok yakıştıran biri olaraktan buna birde içindeki muhallebi eklenince Olsada yesek diye içimden geçiremeden edemedim. ilk fırsatta (umarım bu fırsatı bir sene içinde bulurum)denemeyi düşünüyorum. ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

off betül abla bu harika bişey olmuş..

Adsız dedi ki...

ya varya betulum gunah denılen goz hakkı denılen bısey var hıcmı duymadın yaaa

Adsız dedi ki...

vildan ablaaa bu ne büyük bir gelişmee seni dün gece ii gaza getirmişizzz:))) bu arada depresyondayımmm emeeel ablaaa:))

Adsız dedi ki...

sımdı rıyazet mıyazet demıcem betulum basacam sızın evı bakarmısın benı o guzel tarıfleınle cok kılo kaybettımde :)))

Adsız dedi ki...

lan ablaaa göremiorum seni nerdesinnnn:)))) betüüülll ayıp ediosunnn ama hee:)

Adsız dedi ki...

vıldanım sevgılı halıs muhlıs kuzenım kavusturana sukurler olsun geldın tam geldın ha :))) bu kızlar benı dellendırıyo ya bu sıteyı marankıylen kapattırcez :))) kucuk cakma sutcu sen epey buyuk gorunuyon ama :))

Adsız dedi ki...

kıskanma ablaa hep oldun olası cekemedin beni zaten laf soktugunumu sanıosunn:)) ben hic öle alınmadım direk beni kıskandıgın icin bu hareketeler:)) reklam kokan hareket bunlar yemem ben:))

Adsız dedi ki...

sitemizin geleceği için durmak yok yola devam diyerek çalışıyorum :)beğenmenize çok sevindim gerçekten çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için..

Adsız dedi ki...

Kızım betül'cük.Biliyorom bu kek i benim için yaptın.ama şimdi soğumuştur.Lütfen perşembe gününe bana özel bir kek yap.Olur mu?

Adsız dedi ki...

yer yüzünde alayunuz kadar mendebur insan görmedum.HEPİNİZ İKROPSUNUZ.Merak ediyorum sizsiz hayat nasıl olurdu acaba...

Adsız dedi ki...

sitedeki birinci kişi benim ikincisi kim bu saatte

Adsız dedi ki...

kızlar sevgili dayım bize yeryüzü mikrobu diyor bunun altında mı kalacaz biri bişey desiiiiin.bir virüs gibi girdi sitemize durmadan rencide oluyoruz farkında olan yok muuu.sitemiz dayımızın bu yorumları altında reiting düşüklüğü yaşayabilir bebekler dikkatli olmalıyızzzzz.

Adsız dedi ki...

sen beni öldürcen mi çıldırtcan mı canımmmm...yav bu ne böyle bundan sonra karar aldım saat akşam 7 den sonra bizim siteye bakmıycam kilo alıyorum.

Adsız dedi ki...

ben seni iyi bir deprosyona sokucam yerden bitme kuzen bekle seeen.

Adsız dedi ki...

emel ablaaa cok piskolojim bozukk ilaclar elimde seni bekliyorum burdaa nolur benim konuş müşteri hizmetlerini aradım bakmadııı:))) ama nasıl yedin emel ablaa:D

Adsız dedi ki...

eger şu ıkı kızcazı dusunmeyıpte dıyet yemeklerı bolumu eklemezsenız sıtenıze parazıt bulaştırtıcam haberınız olsun 1 haftanız var

Adsız dedi ki...

Dayı ben yorumundan hiç bişey anlamadım.Bizi övüyomusun yeriyomusun?Mikrop dedin yerdin,sizsiz olmaz dedin övdün heralde..Ya çelişkili ifadeler bunlar dayıcım :)

Adsız dedi ki...

Emel ablacım sanada katılıyorum ama dayımız işte ne yapacağız..Boynumuz kıldan ince :))ama bu virüse çare yok..tek çare gözüne girmek...:))

Adsız dedi ki...

babam adına özür diliyorum tüm kuznlerden:)kendisi uzaklarda olup sitemizdeki yiyeceklerin tadına bakamadığı için sanırım kıskanıyor sitemizi ondan dolayı da çelişkili ifadelerde bulunuyor:))

Adsız dedi ki...

aslında bir bakıma dayımın siteye göstermiş olduğu ilgi veya kendine has yorumlar bırakmsı bize olan derin sevgisinden kaynaklandığının farkındayım.ayrıca ne kadar gelip gitmesede uzaklarda da olsa bir dayı olarak varlığını bizlere en iyi bildiren dayımızdan biri diyebilirim.(tabi hepsinin yeri ayrı yanlış anlaşılmasın)bence uzaklarda kalmak kendisini epey hasrete boğsada bişeydende geri kalmıyor yani.biraz psikolojisini bozmak lazım ki uğraşmasın bizimle yoksa sitemize yaptığı yorumlarla düşüş yaşatıcak.ama bizler öyle güçlüyüz ki yıkılmadan ayakta kalmayıda biliriz..))))))

Adsız dedi ki...

ayrıca yeryüzünde mikrop olmayan hiç bir köşe bucak yoktur..düşündümde bizlerin dayım tarafından mikroplara benzetilmemizin altında olumlu bir düşünce yatıyor.)))))))))))