16 Nisan 2009 Perşembe

1. DOKUZEN SEMPOZYUMU :))

Evet en nihayetinde bir araya gelebildik..Yazıya başlamadan önce buna sebep olan ve bizlere evini açan Emel ablama teşekkürlerimizi burdan iletelim..
Dokuzen yazarları (kuzenleri) olarak bu gün Emel ablamın evinde toplandık.Üç eksik dışında (Tuba ablam,Ayşen ve Ayşe) tamdık ve sofranın başındaki yerimizi aldık.(Derya abl.,Emel Abl,Zeynep abl,Gülşah abl,Asuman abl,Betül abl,Vildan abl,ben (sultan),Ayşenur ve tabiki gelecek nesil ufaklıklar :))Sofrayı ortaklaşa hazır edelim dedik ve gönlümüzden koptuğu ölçüde bir şeyler yapmaya çalıştık,yapmasak bile orda bulunmuş olmak en güzeli ve en önemlisiydi bence..Bunun bilincinde hoş bir akşamı çok şükür birlikte ettik..Şimdi bu gün ne yedik ne içtik sizlerle paylaşmak istedik..Belki misafir çağıracaksınız ve seçeneğe ihtiyacınız vardır..Kim bilir?
Benim getirmiş olduğum katmer poğaca..Biz bir gün önceden yapmak zorunda kaldık,yetişmesi adına..Ama yapılır yapılmaz tüketilmesini daha çok tavsiye ederim..
Betül ablamın getirmiş olduğu BÖREK..Sofraların doyurma özelliği en yüksek besin maddelerinden biri..
Emel ablamın,üzerinde uzmanlaştığı ve yakında doktorasını tamamlayacağı bir tatlı olan KÜLAH
Git gide yeni özellikler eklemesine ve her yapışında daha güzelleşmesinede değinmeden geçemiyeceğim..
Menümüzde çok rastlamadığımız ve Emel ablamın bize kazandırdığı hafif ve lezzetli,kolay pasta diyede tabir edebileceğimiz KAR YAĞDI pastası..
Gülşah ablamın yapından ve sunumundan kazanılan, dolmaya değişik açıdan yaklaşılan bir lezzet..KAYISILI DOLMA..
Yine EMel ablamın sunumuyla;değişik ve doyurucu bir tarif olan MANTARLI,TAVUKLU FIRNDA PİLAV..
Karadeniz sofralarının baş tacı TAZE FASULYE TURŞUSU..Buda Gülşah ablamdan.. Annesinin izinden adım adım..
Evet geldik günün en iddialı Lezzetine..Baklavaları güzel yapmasıyla tanıdığımız ve bildiğimiz Derya ablamdan,geleneksel tatlımız ve vazgeçilmezimiz,kıymetlimiz BAKLAVA..
Salataların hakkını vererek,ortaya renk ve lezzet cümbüşü çıkaran Vildan ablamdan JULYEN SEBZE SALATASI
MARMELATLI KURABİYE..Ayşenurun giderek güzel yaptığı,gürüntüsüyle akılda,lezzetiyle dilde kalan bir kurabiye..
Ooo bir sarmalojist,oo bir sarma dehası..Zeynep ablam denince ilk aklıma gelen şey sarma olur doğrusu..Sarmanın hakkını veren ve afiyetle yedirtmesini bilen birisi oo..SARMA
Buraya resmini koyamadığım çok güzel bir pizzada yemiştik emel ablamdan ama,ben resimleri çektiğim sırada kendisi piştiği için malesef..

8 yorum:

zeynep dedi ki...

evet tekrar emelin elıne kollarına sağlık ...tüm emeği gecen diğer kuzenlerinde.. hersey cok güzeldi.. :) ınsaallah en kısa zamanda 2.dokuzen sempozyumunda bende bulusuruz :) bu arada sultancığım sebzeli salata benden cıkıp vıldana terfi edilmiştir :) yanı sebzelı salatayı vıldan yapmıstı..

tekrar hersey için tatlılar,tuzlular, güzel sohbetler için teşekkür ederiz :)

betül dedi ki...

bende mele içten teşekürlerimi sunuyorum herkesin emeğine sağlık herşey çok güzeldi:)

vildan dedi ki...

çok güzel bir davet dönüşü gecenin bir yarısı ve aklımda sadece keşkeler var... keşke diyorummm KEŞKE daha çok yeseydimmmm... şimdi 7 saat öncesine gitmek ve baştan başlamak çok güzel olurdu... her şey çok güzeldi... öncelikle ev sahimiz emel ablama mükemmel misafirperverliği ve güler yüzünden dolayı ayrıca bütün kuzenlere getirdikleri lezzetlerden dolayı çokkk teşekkür ederimmm. herkesin ellerine sağlıkk... iyiki varsınız...

vildan dedi ki...

not: küçük bahanelerle gelmeyen kuzenleri kınıyorummm...

emel kuzen dedi ki...

ben de bütün kuzenlerime çok teşekkür ederim beni kırmayıp geldikleri için.herşey paylaştıkça güzeldir.güzel ve hoş bir gündü en kötü günümüz bile böyle olsun.bu arada iyice yiyin sonra gece pişman olursunuz demiştim.:))bilhassa vildan bunu geç anlayanlardan:)

emel kuzen dedi ki...

bu arada keşke diyenler bir cadde ötenizde bırakıp gittiğiniz yemekler:))24 saat selfservis vardır.:)

zeynep dedi ki...

bu arada yufkalı pizza yok resımlerde..o da çok leziz olmustu

sultan dedi ki...

Bende tekrar tekrar tekrar Emel ablama bizi bir araya getirdiği için teşekkür etmek istiyorum öncelikle..Yemekler,sofra,
misafirperverlik,herey harikaydı..Huzurun evden,gülücuğün yüzden,sağığının bedenden hiç ayrılmaması temennisi ile Sevgili kuzenlerim....Vee Emeği geğen diğer bütün kuzenlere selamlar,saygılar,teşekkürler..