12 Nisan 2009 Pazar

YOĞURTLU HAVUÇ VE KABAK SALATASI (AYŞENURDAN ve TUBA ABLAMDAN)

Bu tarif bir zamanların (hatta şimdilerinde) en beğenilen ve yapılan salata türüydü..Tadı gerçekten çok güzel ve çabuk bıktırmayan bir lezzette..Tavsiye ederiz.
YAPILIŞI:
-Arzu ettiğiniz kadar havucu ve kabagı rendeleyin (julyende doğrayabilirsiniz..)Daha sonra ikisinide ayrı ayrı az yağda kavurun..Çok kendinden geçmesinler ama iyice geçsinler..(ilginç bir anlatış biçimi oldu :))Soğuduktan sonra üzerini yoğurtla kaplayıp aruya göre süsüleyiniz..afiyet olsun.(ayşenur kuzen)

Bu resimdede julyen doğranmış ve közlenmiş kırmızı biber eklenmiş versiyonunu görebiliriz..Bu şekildede yapabilirsiniz..(tuba kuzen)

3 yorum:

Nuran Teyze dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
emel kuzen dedi ki...

sultan şu kabakla havucu kavururken kendinden geçmesinler dedinya tansiyon oranları kaç olsun karar ver:)))

sultan dedi ki...

valla o kabaga ve havuca göre değişiklik gösteriyo emel abla :)))