4 Şubat 2009 Çarşamba

PEYNİRLİ KÜLAHLAR (BETÜL ABLAMDAN)


Peynirli külahların tadına bakmadım ama tadına bakanların dediklerine göre mutlaka tatmalıyım..En yakın zamandada yapmayı düşünüyorum.Betül ablamın ellerine sağlık..
  • MALZEMELER:
  • 250 GR TEREYAĞI
  • 1 YUMURTA SARISI
  • 1 ÇAY KAŞ. TUZ
  • 1 KABARTMATOZU
  • 3 ÇORBA KAŞ. YOĞURT
  • 4 SU BAR. UN
  • İÇ HARCI :
  • 2 ÇORBA KAŞ. AYÇİÇEK YAĞI
  • 1 ÇAY BAR. SÜT
  • 1 YUMURTA AKI
  • 1 BARDAK BEYAZ PEYNİR
  • 2 BARDAK LOR PEYNİRİ
  • MAYDANOZ
  • DEREOTU
  • YAPILIŞI :
  • TEREYAGI,YUMURTA SARISI,YOĞURT,UN,TUZ VE KABARTMATOZU BİR KABA EKLENİP KIVAM ALINCAYA KADAR YOĞURULUR.DAHA SONRA HAMUR 20 DK DİNLENDİRİLİR.DİNLENDİKTEN SONRA MERDANEYLE HAMUR AÇILIP 7-8 CM LİK KARELER KESİLİR.HARCI KOYULUP KULAH ŞEKLİNDE SARILIR.YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR VE SUSAM SERPİLİP 180 DERECEDE FIRINA VERİLİR.

0 yorum: