21 Şubat 2009 Cumartesi

BEYAZ LAHANA SALATASI (BETÜL ABLAMDAN)


Bu salatayı denemeyi birden canım çok istedi ama saat şuan 1:30 olduğu için malesef deneme yarına kaldı.Çok merak ediyorum nasıl olacak,ama şundanda eminimki betül ablam güzel diyorsa kesinlikle güzeldir.Betül ablam diyorki;"Bu salatanın çok benzerini ilk defa arabistanda yediğim için bende ayrı bir yeri var bunda malzeme çeşidi biraz daha çok ama kesinlikle davetlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday(şahsen benim öyle oldu)

MALZEMELER:
-4 haşlanmış patates
-lahana yaprağı
-6 kornişon turşu
-3 sosis
-2 haşlanmış havuç
-1 tutam maydanoz
-yeşil soğan
-1 su b.yoğurt
-2 çorba k.mayonez
-tuz
YAPILIŞI:
-Haşlanmış havuçları ve patatesleri doğrayarak karıştırma kabına alın. Lahanaları, kornişon turşuyu, yeşil soğanı ve maydanozu da doğrayarak üzerine ekleyin. Sosisleri de doğrayarak ilave edin. Hepsini harmanladıktan sonra üzerine çırpılmış yoğurt, mayonez ve zeytinyağı karışımını ekleyerek karıştırın ..AFİYET OLSUN..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

selam butun kuzenlerin ellerine saglik butun tarifleriniz birbirinden guzel.....evet bu salata bizim buralarin salatasi insaallah yine gelip yersiniz selamlar

Adsız dedi ki...

çok teşekkür ederiz ta oralardan sitemize yorum yaptığınız için..inşallah en kısa zamanda tabi ki gelmek istiyoruz kısmet olursa..(kuzeN10):)