5 Şubat 2009 Perşembe

KATLI SALATA (EZME PATATES) (betül ablamve emel ablam)

by betül



by emel (arzu ederseniz bu şekildede yapabilirsiniz)

MALZEMELERİ VE YAPILIŞI
-2 havuç zeytinyağında sotelenir.Kek kalıbının en alt katına koyulur.Üzerine maydanoz,onun üzerine haşlanmış ve yarım bardak yoğurtla kariştırılmış patates,onunda üzerine rendelenmiş ve 3 kaşık mayonezle karıştırılmış pancar (biz sirkeli suda bekletilmiş kırmızı lahana kullandık)koyulur ve bastırılır ama çokta basınç uygulamayın tabiki nazik nazik..Sonra dolapta bekletiniz ve kalıbı ters çevirip şekli çıkartınız..(düz çıkması için yapıcağınız ilk şey dua etmek sonrada düzgün ve nazikçe çıkarmaya çalışmak..Emel ablam öyle yapmıştı ordan biliyorum :)) Malzemelerin yerleri farklılık gösterebilir...O tamamen sizin isteginize kalmış..










0 yorum: