21 Şubat 2009 Cumartesi

HAVUÇLU KURABİYE (BETÜL ABLAMDAN)



MALZEMELER:
-100gr erimiş tereyağı
-1 çay bar. ayçiçek yağı
-1 çay bar. yoğurt
-1 çay bar.pudra şekeri
-1 yumurta
-vanilya
-kabartma tozu
-aldığı kadar un
-ve benim son anda eklediğim portakal kabuğu rendesi
İÇİ İÇİN:
-3 rendelenmiş havuç
-1 bardağa yakın şeker
-1 bardak su
-ceviz ve tarçın (elmalı kurabiye harcı gibi bunuda pişiriyoruz tabi)
-(suyunu çekiyo sakın korkmayın ay bu çok sulu oldu diye )NOT!!
YAPILIŞI:
-Yapılışını kısaca anlatmak gerekirse ;hamur malzemeleri karıştırılarak hazırlanır.daha sonra merdane ile hamurdan parçalar koparılarak açılır.Yaklaşık 5 e 5 kareler kesilirOrtasına birkaç çizik atılır (tabi uç kısımları kesilmeyecek ) arasına içi konulur ve sarılır biraz zahmetli ama görüntüsü değişik ve güzel e tabi tadı da öyle piştikten sonra üzerine portakal reçeli sürüp (ki ben kayısı reçeli sürdüm)hint.cevizi serpiyoruz.. afiyet olsun..B@üL(BETÜL ABLAMA TARİF İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ..)


2 yorum:

Adsız dedi ki...

yes there areeee

Adsız dedi ki...

yes I know okey okey:)