4 Şubat 2009 Çarşamba

ÇİKOLATALIM (BETÜL ABLAM)

MALZEMELER
-3 çorba k. tereyağı
-2,5 su b. un
-1 yumurta sarısı
-1 tatlı k. kabartma tozu
-1 çay b. süt
-1 fiske tuz
İÇ HARCI İÇİN:
-1 kase bitter çikolata
-1 çay b. su
-2 çorba k. tereyağı
-2 yumurta
-1 su b. tozşeker
-1 portakal kabuğu
-1 su b. un
-1 su b. ceviz
YAPILIŞI:
-Unun üzerine kabartma tozunu,yumurta sarısını, sütü, bir fiske tuzu alıp yoğurun. Hamurun üçte ikisini fırın kabına bastırarak yerleştirin. Diğer tarafta bitter çikolata ve suyu karıştırarak eritin. Üzerine kalan tüm malzemeleri ekleyerek bir karışım elde edin. Bunu hamurun üzerine yayın.Kalan hamuru biraz buzdolabında bekletip bu çikolatalı karışımın üzerine rendeleyin. 175 derecede pişirin. Dilimleyerek ılık servis edin. Altı bisküvi tadında üstü brovni tadında nefis bir tatlı.

0 yorum: