29 Eylül 2009 Salı

PERDE PİLAVI (SUZAN TEYZEM'DEN)


Pilav benim en sevdiğim yemeklerden biridir..Bıkmadan usanmadan yiyebilirim (ama lisede ilk sene yemekhaneye kayıt olduktan sonra,her gün pilav yiye yiye o kadar bıkmıştımki bi süre yemedim,zaten sonraki seneler yemekhanenin önünden geçmedim..)Bu görmüş olduğunuz pilav ise üstadın elinden çıkmış olan bir pilavdır..
Malzemeler:Hamur için:
-2 su bardağı un
-Yarım su bardağı su
-1 yumurta
-15 gr margarinİç malzeme:
-2 su bardağı pirinç
-2.5 su bardağı tavuk suyu
-300 gr tavuk göğüs eti
-1 kahve fincanı sıvıyağ
-1 soğan
-1 su bardağı soyulmuş badem
-1 kahve fincanı kuşüzümü
-1?er tutam tarçın, karabiber ve yenibahar
-2 çorba kaşığı limon suyu
-30 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
-Tuz
-Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu ve 1 kaşık limon suyu eklenmiş sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Tavuk etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. 1 tutam tuz ve kalan limon suyunu ekleyip haşlayın. Süzüp eti tel tel ayırın.
* Soğanı soyup kıyın. Kuşüzümünü şişmesi için ılık suda 5 dakika bekletip süzün.Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı soteleyin.
* Pirinci ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Yarım bardak badem, kuşüzümü, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. Tavuk eti ve 2.5 su bardağı kadar tavuk suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
* Hamur için, un su, yumurta ve oda ısısında yumuşatılmış margarini çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Sert bir hamur hazırlayıp unlanmış zeminde merdane ile yufka büyüklüğünde açın. Ortası delik kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kalan bademleri dekoratif bir şekilde yapıştırın. Üzerine yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Pilavı ilave edip sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip servis yapın. tarifi lezzet.com'dan temin ettim..afiyet olsun..

1 yorum:

gülşah dedi ki...

ANAM BU NE YA SÜPER GÖRÜNÜYOR HALAMIN ELLERİNE SAĞLIK ....