11 Ocak 2009 Pazar

FINDIKLI KURABİYE VE MİNİK ISLAK KEKLER (ZEYNEP ABLAMDAN



  • ISLAK KEK

4 YUMURTA


2 SU BARDAĞI ŞEKER


1 SU BARDAĞI SÜT


1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI


1 PAKET KAKAO


2 BUÇUK SU BARDAĞI UN


1 KABARTMA TOZU



  • ÜZERİ İÇİN

  • 1 SU BARDAĞI SÜT

  • HİNDİSTAN CEVİZİ

YUMURTA İLE ŞEKERİ CIRPIN..SÜTÜ,ZEYTİNYAĞINI VE KAKAOYU İLAVE EDİP CIRPMAYA DEVAM EDİN..BU KARIŞIMDAN BİR SU BARDAĞINI AYIRDIKTAN SONRA UNU VE KABARTMA TOZUNU KEK HAMURUNA İLAVE EDİP ÇIRPIN..YAĞLANMIş KEK KALIBINA DÖKÜP 180 DERECEDE PİŞİRİN.. (KOLAY PİŞEN BİR KEKTİR)pişince sıcakken üzerine önce bir su bardağı sütü gezdirin..daha sonra ayırdığımız sosu gezdirelim..hindistan cevizi ile süsleyip afiyetle yiyin.. :)



  • FINDIKLI KURABİYE

  • 1 PAKET YUMUŞATILMIŞ TEREYAĞ(MARGARİNDE OLUR AMA SAĞLIKLI DEĞİL)

  • 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

  • 2 YUMURTA SARISI(AKLARI ÜZERİ İÇİN KULLANILACAK)

  • YARIM PAKET KABARTMA TOZU

  • 1 LİMON RENDESİ

  • ALDIĞI KADAR UN


  • ÜZERİ İÇİN..

  • ÖĞÜTÜLMÜŞ FINDIK İÇİ

  • PUDRA SEKERİ


  • MALZEMELERİ SIRASIYLA KARIŞTIRIP YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDELİM..CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARTIP YUVARLAYALIM..ÖNCE YUMURTA AKINA.SONRA FINDIKLARA BATIRIP TEPSİYE DİZİP PİŞİRELİM..PİİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ İLE SÜSLEYİP SERVİS EDİN.. AFİYET OLSUN

0 yorum: