8 Ocak 2009 Perşembe

ÇANAK PATATES (betül ablamdan)


Görüntüsü ve sunumuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarabilen güzel bir tat olduğundan emin olabilirsiniz..Zaten sunum güzelliği bizim ana unsurlarımızdan biri.Betül ablam böyle olduğunu göstermiş oldu..Kendisine teşekkür ediyoruz..


MALZEMELER




  • 4 patates


  • 2 havuç


  • tuz ,karabiber


  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ


  • yarım limon suyu


  • 1 demet dereotu


YAPILIŞI:





  • Patatesleri haşlıyoruz ve püre haline getiriyoruz.İçine tuzu, karabiberi,sıvıyağı,ve limon suyunu koyup yoğuruyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp,çanak şekli veriyoruz.Yanlarını ince kyılmış dereotuna batırıyoruz.Sonra havuçları yağda 3-4 dakika soteleyip üzerlerine paylaştırıyoruz.Üzerine bir miktar yoğurt koyuyoruz ve servise sunuyoruz_afiyet olsun_

0 yorum: