30 Ocak 2009 Cuma

Elmalı kurabiye VE Tuzlu kurabiye(SULTAN)







Elmalı Kurabiye;


Elmalı kurabiye yaparken aynı zamanda tuzlu kurabiyede yaparsınız ve bir hamurdan iki ürün elde edersiniz.Biz buna 1 hamurla iki lezzet diyoruz..Nasıl olduğunu merak ediyorsanız buyurun buraya..Bu ikiliyi ilk kim buldu bilmiyorum ama biz Nuriye yengemden öğrendik..Kendisine çok teşekkür ediyoruz..



Malzemeler:





  • 250 gr margarin (çok yapmak istersek)


  • 150 gr margarin (az yapmak istersek) ama hem tuzlu hem elmalı yapmak isterseniz biz 250 gr öneririz..


  • 1 çay bar. zeytin yağı


  • yarım çay bar. yoğurt


  • 1 su bar. pudra şekeri


  • vanilya


  • kabartma tozu


  • limon kabuğu rendesi


  • aldığı kadar un


  • 1 yumurta (beyazı)


İçi için;





  • 2 elma rendesi


  • arzuya göre ceviz içi


  • ve şeker


  • tarçın


Yumurta şeker margarin ve diğer malzemeler eklenip yoğurulur..(eger tuzlu kurabiye için hamur ayıracaksanız pudra şekeri,vanilya ve limon kabuğu rendesi eklemeyiniz.Yani hamuru ikiye ayırıp yarısına elmalı kurabiyeyi, yarısınada bu malzemeleri eklememek suretiyle tuzlu kurabiyeyi yapabilirsiniz)içi için,Elma rendesi ,şeker,tarçın eklenerek ocakta suyunu çekene kadar pişiririz.Daha sonra hamurun içine içi yerleştirip kapatıp yaglanmış tepsiye dizip 180 derecede önceden ısıtılmış fırına veririz.Afiyet olsun

Tuzlu kurabiye;

  • 150 gr margarin
  • 1 çay bar zeytinyagı
  • 1 çay bar.tuz,yoğurt
  • kabartmatozu
  • aldığı kadar un
  • 1 yumurta
  • HEPSİ EKLENİP YOGURULUR.1 yumurtanın sarısı üzerine beyazı içine koyulur..çorek otu üzerine serpilir..afiyet olsun...





1 yorum:

Adsız dedi ki...

tarıfte tuz yok garıp degıl mı acaba?