11 Ocak 2009 Pazar

ŞEKERPARE 2 (zeynep ablam)


Hamuru için;

  • 1 paket YUMUSATILMIS margarin(ben tereyağı kullandım)
  • 2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak?
    ½ su bardağı irmik
    ½ su bardağı şeker
  • 1’er paket kabartma tozu ve vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Şan fıstığı
  • Şerbeti için;
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • ½ limon suyu

YAPILIŞI:

TEREYAĞ, irmik, şeker ve yumurta yoğrulur. Sonra un, kabartma tozu ve vanilya da ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Oval şekiller verilen hamurların üzerlerine çatalın tersiyle hafifçe bastırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir. Fırından çıkan tatlıya, soğuk şerbet dökülür ve şan fıstığıyla süslenir.

0 yorum: