12 Aralık 2008 Cuma

KEK (betül ablamdan)


Öncelikle bu kekin 2 özelliği var 1. si kekin kalıbı 2. si keki yapan kişi..Kekin kalıbı hakikaten keke çok hoş ve özel bir şekil vermiş bu yüzden herkese tavsiye edilir..Keki yapan kişi ise bu işlerin hatrı sayılır üstadlarındandır bunuda dikkate alınız..Resmi aldım ve sonra tarifini istedim mesajla tarifinide yolladı tamamen kendine has üslubuyla ve biraz kafama göre yaptım dedi..Bende size orjinal tarifi aynen yazıcam öyle daha iyi anlarsınız :))çakma tarif vermek istemem..ama yüzde yüz güvenilir..

MALZEMELER:


  • yarım paket yumuşamış tereyagı

  • 1 bardak şeker

  • 3 yumurta

  • yarım bardak ayçiçek yağı

  • aldıgı kadar un (KATI BİR KIVAM ELDE EDİLMESİ LAZIM)

  • kabartma tozu

  • vanilya

  • fındık,hindistan cevizi

  • YAPILIŞI:

  • Yarım paket yumuşamış tereyağıyla 1 bardak şeker çırpılır 3 yumurta,ayçiçekyağı,un,kabartma tozu,vanilya,fındık ve hindistan cevizi eklenir..iyice karıştırılır ve kaşıkla kalıba koyulacak kadar katı bir kıvam elde edilir..

  • afiyet olsun..

0 yorum: