12 Aralık 2008 Cuma

AGLAYAN PASTA (benden)




Biri bu pastayı sustursun lütfen :)) gibi geyik muhabbetlerine çok dalmadan gelelim pastamıza..Pastamızın adı "aglayan pasta" ilk etapta garipseniyor ama üzerindeki akışkan çikolata sosundan dolayı verildiği muhakkak bu ismin..Misafiri gelecek olan hanımların kurtarıcı tatlısı diyebiliriz çok rahat bir şekilde hem güzel hem pratik..


MALZEMELER:




  • KEKİ İÇİN;


  • 3 fincan un (kahve fin.)


  • 3 fincan şeker (kahve fin)


  • 3 yumurta


  • 2 yemek kaşığı süt


  • 1 paketten biraz az kakao (eger çikolatası çok yogun olmasın istiyorsanız kekini kakaosuzda yapabilirsiniz..resimdeki kakaosuzdur)


  • 1paket kabartma tozu


  • 1 paket vanilya


  • SOSU İÇİN;


  • 2 su bardağı süt


  • 2,5 su bardağı şeker


  • 2 yemek kaşığı (dolu dolu) un


  • 1 paket vanilya


  • 1 paket kakao


  • sos ne çok katı nede çok sulu olsun akışkan bir kıvam elde edilmesi gerekiyor


  • Eger işinizi riske atmak istemiyorsanız ve vaktinizde varsa hazır çikolata sosuda kullanabilirsiniz


  • 1 paket kremşanti 1 bardak sütle hazırlanıp iyice kendini tutması için dolaba yada buzluga kaldırılır


  • YAPILIŞI:


  • Normal kek gibi pişirilir.Kek biraz soğuduktan sonra 1,5 su bardağı süt heryerine dökülür.Kek iyice soğoduktan sonra iyice kendini tutan kremşanti her yerine yayılarak sürülür..çok iyi bir şekilde soğumuş olan çikolata sosuda kremşantinin üzerine sürülür


  • ÖNEMLİ!!!!!


  • Eger kremşanti yada çikolata sosu veya kek iyice soğumazsa birbirine karışır ve pasta görüntü olarak mahfolur.. afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bence bu pasta ağlıyor ama yerken güldürüyor.ben ilk kez sultane kuzenin elinden yedim çok enfesti valla.ellerine sağlık kuzenim benim.

zeynep dedi ki...

bende gülşah kuzenim sayesinde ağlayan kekle tanıştım :) gayet hoş ve hafşf bir tatlı.. bizim küçük muhammed ömerimiz mama bitti diye diye gülsaha bir tane daha yaptırmıstı :) eline sağlık