12 Aralık 2008 Cuma

FINDIKLI KURABİYE (ayşenurdan)


Bu kurabiye alışılagelinmiş fındıklı kurabiye kültürün oldukça farklı şekline ve tadına sahip olması bakımından bence çok önemli bir tat.Gerçekten tüm içimin rahatlığıyla söyleyebilirimki çok güzel olmuş..

MALZEMELER:


  • 2 su bardagı un

  • 1 yumurta

  • 100 gr tereyağı

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

KREMASI İÇİN:



  • 2 çorba kaşığı labne peyniri

  • 1 çay bardagı toz şeker

  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık(toz gibi)

  • 1 yumurta

  • 1 tatlı kaşığı un

YAPILIŞI:

kremasını, kremasının malzemelerini kariştırarak hazırlayın


    • İlk aşamada hamur hazırlanır ve ortası açık olacak durumda şekil verilir (resimde bu işlem küçük kek kalıpları ile yapılmıştır)ve içerisine kreması koyulur.180 DERECEDE 15 DAKİKA PİŞİRİLİR ..çokta güzel olur deneyin bence ..AFİYET OLSUN..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

tamam kreması koyulurda kreması nasıl yapılır?

arife dedi ki...

Merhabalar.ortası kakaolu gibi görünüyor kremasında kakao mu var.cevabınız için şimdiden teşekkürler.

sultan dedi ki...

Evet ortasında kakao olması lazım..İstenilen miktarda..Ama çok koyulmaması tavsiye edilir..Bişey değil ne demek herzaman :))