7 Ağustos 2011 Pazar

RAMAZANIN İNCİSİ GÜLLAÇ (EMEL ABLAM)


Sanırım ramazan bize yaradı..Benden sonra şimdi de Emel ablam faaliyete geçerek bu güzel görüntülü güllaçı yapmış..Tarifini yollamadığı için yazamıyorum şu anda ama en kısa zamanda bekliyoruz..Ellerine sağlık :))

 GÜLLAÇ.Malzemeler: 750 ml.şeker yaklaşık 2.5 lt süt ile kaynatılıp ılık hale getirilir.dikdörtgen borcama bir kat güllaç yaprağı döşendikten sonra süt ile ıslatılır sırayla güllaç yufkaları bitene kadar devam edilir.bittikten sonra artan süt üzerine dökülüp dolapta bir saat kadar bekletilir.ceviz ister ara katına isterseniz en üst katına serpilir.afiyet olsun.

2 yorum:

gülşah dedi ki...

hakkaten ramazanın incisi, masaallah ramazan geldi geleli benim de en sık yaptığım tatlı.mel de hem sever hem güzel yapar eline sağlık;)

Tugce dedi ki...

Ay çok güzel gözüküyor :))