1 Ekim 2009 Perşembe

DOMATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI (BENDEN-SULTAN)

Malzemeler
-2 adet domates
-1 çay bardağı sıvı yağ
-göz kararı tel şehriye(şehriyesini az seven olur,çok seven olur)
- 1 demet maydanoz -
-1/2 litre su
-yeteri kadar tuz
-Arzu ederseniz yağıyla birlikte biraz salçada kavrulabilir..ama olmasada olur..
Yemek Tarifi
-Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir. Üzerine ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir. 15 dakika sonra kapağı kapatılır. Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. afiyet olsun..

1 yorum:

betül dedi ki...

sultan yazdan kalan son domateslerle yapılmış gibi kıpkırmızı görünüyor eline sağlık.. Bu arada röportajı biraz daha beklemen gerekicek çünkü hiç vakit bulup tamamlayamadım:)