18 Ekim 2009 Pazar

ÇİKOLATALI PANKEK (AYŞENUR'DAN)

Bazı elbiselerin al benisi,bazı yemeklerinde ye benisi çok yüksek boyutlara ulaşabilir pek doğal bir şekilde..Çikolata ve meyveler genel anlamda yebenisi çok yüksek gıda türleridir..Hal böyle olunca ve ortayada yukarıdaki gibi bir kompozisyon çıkınca gelde tarifi yazma :))
Hamuru için malzemeler;
-1,5 su bar. un
-yarımşar pak kabartmatozu
-vanilya
-1 yumurta
-1 su bar. süt
-1 adet rendelenmiş elma
-40 gr bitter çikolata (küçük kırılmış)
-2 çorba kaş. tereyağı
Hamur aralarına koymak için;
10-12 adet çilek
sosu;
-80 gr bitter çikolata
-1 çorba kaş. tereyağı
-yarım çay bar. krema
Yapılışı;
-kabartmatozu ,un ve vanilya elenir üzerine diğer malzemeler eklenir ve iyice karıştırılır.Hafifçe yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavaya 2 çorba kaşığı alarak arkalı önlü kızartılır.Aralarına çilek dilimleri koyulur.Düşmemesi için aralarda sabitlenmelidir.
SOS için tüm malzemeler benmari usulü eritilir ve pankeklerin üzerine dökülür.Afiyet olsun..

0 yorum: