31 Ocak 2011 Pazartesi

GANAJ PASTA (AYŞENUR)

GANAJ PASTA:

(Özelliği üzerindeki kaplama içerik standart kakaolu pandispanya tarifidir)
-1 küçük adet hazır krema
-2 paket (80gr'lık) bitter çikolatA
Yapılışı:
-Çikolatalar bir tencerede kremanın içine kırılır,krema kısık ateşe koyulur,kaynamaya başlayınca 110'a kadar sayılır.Ocaktan alınınca karıştırarak ılıtılır.soğuyan karışımla pastanın yüzeyi kaplanır.

Süslemesi (için):
-2 adet yumurta akı
-10 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
-Yumurta akları ve şeker iyice çırpılır,buzdolabında yarım saat bekletilir.

NOT: Pastanın yüzeyi kaplandığında krema ılık olmalıdır ve süsleme ılık iken yapılmalıdır.

1 yorum:

tuba dedi ki...

bu kız seviyor böyle şeylerle uğraşmayı,hiç gelemem ben iki muz iliştiririm pastamın uzerıne mıllet tekrar tekrar ıster.Çok guzel gozukuyor canım emegıne saglık.