31 Ocak 2011 Pazartesi

FASÜLYE SALATASI (AYŞENUR)

Fasulye Salatası:

-Yarım kg taze fasülye
-Yarım'şar demet;
-Taze soğan
-Maydanoz
-Dereotu
-9-10 adet kornişon turşu
-2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
-1 kutu konserve mısır
-Yarım su bardağı ceviz içi

Sosu İçin:
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-1 limon suyu
-Yeterince tuz,karabiber,zeytinyağı

YAPILIŞI:
-Fasülyeler verevine doğraynıp,tuzlu suda haşlanır.
-Diğer malzemelerde ince ince doğranıp,soğuyan fasülyelere ilave edilir.
-Sos malzemeleri karıştırılıp salatanın üzerine dökülerek servis yapılır.

1 yorum:

sultan dedi ki...

fasülyenin turşusunuda seven biri olarak,bu versiyonununda güzel olduğundan şüphem yok..Gülşah abla acayip gaza geldim valla :))neyse ki bu brunchlar bizi iyi bir süre besler