26 Mart 2010 Cuma

İÇLİ KÖFTE-DERYA ABLAM

Iç malzemesi

- Yarim kg sogan
- 2 çorba kasigi margarin
- Yarim kg yagli dana kiymasi
- 1 çay kasigi karabiber
- 2 çay kasigi pulbiber
- Yarim su bardagi ceviz içi
- Yarim demet ince kiyilmis maydanoz
- Tuz

Köfte malzemesi için

- Yarim kg yagsiz dana kiymasi (iki defa çekilmis)
- 4 su bardagi köftelik bulgur
- Tuz
- Yeterince su


Yapilisi :

Soganlari ince ince dograyip margarinle pembelesinceye dek kavurun. Kavurdugunuz soganlara yagli kiymayi ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin. Ceviz, karabiber, pulbiber ve maydanozu ekleyerek sogumaya birakin. Yagsiz kiymaya tuz ve 2 su bardagi su ilave ederek yogurun ve bulguru ilave edin. Bulgurla kiyma birbiriyle özdeslesene kadar su ilave ederek yogurun. Hazirladiginiz köfte harcindan yumurta büyüklügünde parçalar koparin. Isaret parmaginizla içini oyup, avuç içinizde disini incelterek sekil verin. Iç malzemeyi doldurup, köfteyi kapatin. Hazirladiginiz içli köfteleri kaynamis tuzlu suda haslayip servis yapin.

0 yorum: