26 Mart 2010 Cuma

CEVİZLİ BAT - GÜLŞAH ABLAM

Malzeme:
1 su bardagi bulgur
1 su bardagi yesil mercimek
1 çorba kasigi domates salçasi
1 çorba kasigi biber salçasi
1 limon suyu
1 tatli kasigi kuru nane
1 tatli kasigi pul biber
Yarim demet maydanoz
Yarim demet taze sogan
250 gr. asma yapragi
3 bardak sicak su
1 çay bardagi çekilmis ceviz
Yapilisi:
Mercimegi 3 bardak su ile yumusayana dek haslayin.Haslama bittiginde içine bulguru koyun 30 dk. bekletin.Bu arada taze sogan ve maydanozu ince dograyin. Bulgurlar yumusadiginda önce salça daha sonra kuru nane,pul biber,tuz,limon suyu ekleyip;
En son maydanoz ve taze sogani ilave edin.Çekilmis cevizi de ekleyip karistirin.

Not-cevizli bat istenildiği taktirde haşlanmış asma yaprağı arasına koyulup yiyilebilir aynı zamanda..ayrıca cevizli bat TOKAT yöresine ait bir meze-salata türüdür.

1 yorum:

gülşah dedi ki...

sultan yöreyi tutturdun da tarifte tırtladın canım :))malzemeler ve yapımı aynı değil belirtmek isterim( aynı şey tavuk salatası için de geçerli bebişim )sonra yaptık senin yaptığın gibi olmadı olmasın :))