2 Şubat 2010 Salı

MİNİ PİZZALLAR (EMEL ABLA)

Malzemeleri:
- 3 su bardagı un (500 gr)
- 1/2 cay bardagi cicek yagı
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 1 tatli kasıgı tuz
- 1 corba kaşıgı toz seker
- alabildigi kadar su

İç malzemesi:

- kiraz domates
- sivri biber
- dilimlenmis cekirdeksiz yesil zeytin
- kasar peyniri
- hazir domates sosu
- kekik

Yapılışı:
1. Karistirma kabina unu döküyoruz. Ortasini havuz seklinde aciyoruz. Icine mayayi, yumurtanin beyazini, cicek yagini, unun üzerine de tuzunu, toz sekerini serpistiriyoruz.

2. Havuzun ortasindaki mayayi az miktarda suyla eritiyoruz ve yeterince suyla kulak memesi yumusakliginda bir hamur hazirliyoruz. Hamuru iyi bir sekilde yoguruyoruz. Ceviz büyüklügünde bezeler halinde kesiyoruz. Yaglanmis (ben yagli kagit serdim tepsiye) bir firin tepsisine siralayip, parmak uclariyla bastirarak bezeleri yassilastiriyoruz.

3. Üzerine yumurta sarisi sürüyoruz. Ayrica üzerine istenilen malzemelerden (domates, sucuk, zeytin, sivri biber ve kasar peyniri rendesi) koyup, tepsi mayasi geldiktan sonra 200 derece isitilmis firinda yaklasik 10 dakika kadar pisiriyoruz. afiyet olsun..
Not(klavye ing olduğu için ş ve i harfleri s ve ı şeklinde yazmak mecburiyetinde kaldım)

0 yorum: