16 Şubat 2010 Salı

FINDIKLI KURABİYE (SULTAN)

Malzemeler:
-2 su bar. un
-150 gr oda sıcaklığında margarin
-1 çay bar. nişasta
-1 su bar. pudra şekeri
-1 paket vanilya
-1 çay bar iri çekilmiş fındık
Üzeri için
-Yarım çay bar pudra şekeri
-1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı:
-Margarini,pudra şekeri ve vanilya ile birlikte bir kapta karıştırın.Diğer malzemeleride ekleyip hamur toparlanana dek yoğurun.Hamurdan minik parçalar koparıp avucunuzun içinde küçük toplar yapın.Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üstleri hafif pembeleşinceye dek pişirin.Bir kasede karıştırmış olduğunuz kakao ve pudra şekerini süzgeç yardımıyla, servise hazır kurabiyelerin üzerine dökün.afiyet olsun..

0 yorum: