25 Ocak 2010 Pazartesi

FESELLİ (AYŞENURDAN)

Evet sevgili Dokuzen takipçileri bu kadar gırgır şamata yeter..:)) Biz mesajı yolladık üzerine alması gerekenler almışlardır umarım..Şimdi sizlerle öyle her yerde bulamayacağınız bir tarifi paylaşmak istiyoruz..Adı ilginç ama tadı güzel ve bence yapılışıda prarik diyebiliriz...Benim hoşuma gitti..Çayın yanına sıcak sıcak güzel gidiyor..Sizinde beğeneceğinizi ümit ediyoruz..
MALZEMELER:
-Un
-Su
-Tuz
-Şeker
-Maya
-Tereyağı (eritilmiş)
(ölçüleri tüketileceği oranda siz ayarlayabilirsiniz..)
Yapılışı:
-Malzemeler eklenip,hamur bir güzel yoğurulur..(hamur mayalandırılmaz).Daha sonra hamur baklavada olduğu gibi parçalara bölünür..Her bir parça çok ince olmayacak şekilde açılır.Üzerini tamamen kaplamak suretiyle erittiğimiz tereyağından süreriz..İncecik rulo yapıp,içe doğru (çörek gibi)dolanır.Yağı donunca(dolapta daha kolay donar)Yemek tabağı büyüklüğünde tekrar açılıp,yağsız tavada(teflon)arkalı önlü kızartılır..Bu işlem bütün parçalar için uygulanır..Son olarak üzerine tereyağı sürülerek servis edilir..afiyet olsun...
Not:Biz yediğimiz zaman bir kaçının arasına cevizli harç sürmüştük oda çok güzel gitmişti...

1 yorum:

emel kuzen dedi ki...

ben bu feselleyi bir kere denemiştim asıl adı feselli aslında tadı babaannemin sac üzerinde yaptığı yağlıya benziyor.bu arada tuba gerçek ropörtajını derhal ver yoksa başka güzellikler düşünüyorum sana ona göre:)