5 Kasım 2008 Çarşamba

ŞEKERPARE



  • 500 gr un

  • 150 gr pudra şekeri

  • 2 adet yumurta

  • 125 gr margarin

  • 125 gr tereyağı

  • 100 gr irmik

  • 1 tatlı kaşığı kabarma tozu

  • 50 gr tuzsuz antep fıstığı,badem veya fındık içi

ŞURUP İÇİN:



  • 900 gr toz şeker

  • 1 yemek kaşığı limonsuyu

YAPILIŞI:



  • badem veya fıstığı 30 dk sıcak suda beklettikten sonra zarlarını soyun

  • şurup için toz şeker ve 5 su bar. suyu 15 dk. kaynatın.limonsuyunu ekleyin,bir dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.

  • yagları oda ısısında bekletin,un,pudra şekeri,yumurta,irmik,kabartma tozu ve yağları yogurun

  • hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölün elinizle yuvarlayın tepsiye dizin

  • ortalarına fıstık badem veya fındık batırın

  • önceden 150 derece ısıtılmış fırnda 45 dakika pişirin

  • fırından çıktıktan sonra sogumuş olan şerbeti dökün

0 yorum: