- 500 gr un
- 150 gr pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 125 gr margarin
- 125 gr tereyağı
- 100 gr irmik
- 1 tatlı kaşığı kabarma tozu
- 50 gr tuzsuz antep fıstığı,badem veya fındık içi
ŞURUP İÇİN:
- 900 gr toz şeker
- 1 yemek kaşığı limonsuyu
YAPILIŞI:
- badem veya fıstığı 30 dk sıcak suda beklettikten sonra zarlarını soyun
- şurup için toz şeker ve 5 su bar. suyu 15 dk. kaynatın.limonsuyunu ekleyin,bir dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
- yagları oda ısısında bekletin,un,pudra şekeri,yumurta,irmik,kabartma tozu ve yağları yogurun
- hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölün elinizle yuvarlayın tepsiye dizin
- ortalarına fıstık badem veya fındık batırın
- önceden 150 derece ısıtılmış fırnda 45 dakika pişirin
- fırından çıktıktan sonra sogumuş olan şerbeti dökün
0 yorum:
Yorum Gönder