Gülşah ablamın yapmış olduğu ilginç ve orjinal bir ismi olan bu keki yayınlamaktan onur duyduk efendim :D
Tarifini gülşah ablamın ağzından okuyoruz;
Oktay ustanin Allah ne verdiyse kekinden esinlendim bu da mevlam ne verdiyse keki
MALZEMELER VE YAPILIŞI
4yumurta
1su bardagı şeker
1su bardagı sıvıyag
1 su bardagı süt
kabartma tozu
findık
üzüm
incir
tarçın
hindistan cevizi
portakal ve limon kabugu rendesi
aldığı kadar da un
yapılışı malum;))
afiyet bal şeker olsun efendim..
9 yorum:
İsmini her okudugumda yuzumde bir tebessume neden oluyor bu tarif ( cok hos ve orjinal degilmi ama :)..tadi zaten malum,gulsah ablamin portakalli kek ile olan iliskisi da vinci'nin sifresi mubarek o kivamda bir onun elinden yedim :)
Bu arada deginmeden gecmemeliyim resimlerin cerceveleride ayri bir guzellik katmis..telefondanmi bu oynama ve duzenlemeler bilgisayardanmi gulsah abla ?
cep telefonumdaki, pixlromatic programını kullandım.
doğruya portakallı keki vardı gülşahın iki kere yapmıştım olmamıştı :( el lezzeti denilen tabire bir kez daha inanmıştım.. eline koluna sağlık bacım :)
Ben hep diyorum ama el lezzeti diil o nefret diye ;))lakin bu pek de basarili olmadi nefreti az geldi zaar:-Pbunu da durustlukle belirtmek istedim.yapmasaniz da olur yani :-[ben yine portakalli kekime doneyimiyisi mi;-)
Yeter artik her girdigimde mevlam ne verdiyse keki gormekten biktim... Yeni seyler koyun artik
yorum yaparken isim verinde bizde bilelim.varsa sizde tarifler gönderin yayınlayalım.!
Adsiz uzuluyorum ama bak:( kirk yilin basinda bisey yapmisim durcak tabiidaha bi hafta olmus;)))bizi takip ediyosan sen de bilirsin aylarca kilimizi kipirdatmadigimiz da olur:))buna da sukur yani:)
doğum günü pastaları yapmıyor musunuz 2 katlı falan..
Yorum Gönder