30 Ekim 2008 Perşembe

İŞTE PASTA DEDİĞİN BÖYLE OLUR


İnsanın böyle hamarat kuzenleri oluncada bi başka oluyo valla..kuzenlerden tuba ablamın yaptığı bu pastayla bir çok aşçıya ve pastahaneye meydan okuyor aslında..Bu pastaya bi rakip gelicekmi bilinmez ama şuanda liderliği kimseye kolay kolay kaptırmıyacak gibi duruyor..İşte hem mideye hemde göze hitap eden o pasta..
BEYAZ ÇİKOLATALI ŞEFTALİ MUZLU PASTA
TARİFİ:
SÜSLEME İÇİN:MUZ VE ŞEFTALİ,PİKOLA FINDIK,BEYAZ ÇIKOLATA
Keki için:5 yumurta,5 fincan un,5 fincan şeker,1 kabartmatozu,1 paket vanilya.
Yumurtasını sarısını ve beyazını ayırıp,beyazını köpürene kadar çırpın,içine şekeri ekleyip tekrar çırpın,daha sonra yumurtanın sarısını teker teker ekleyin,sonra unu,kabartmatozunu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırıp kalıba dökün..
Muhallebisi için:4 bardak süt,1 su bardagı şeker,bir su bardağı un eklenip kıvam alıncaya kadar karıştırılır.piştikten sonra yarım paket kremşanti ve 1 paket vanilya ekleyip pürüssüz bir kıvam alıncaya kadar çırpılır..
pişen kek 3 kata bölünür ve soguması beklenir..her katı ayrı ayrı süt ile kenarları çok orta kısımları az olmak suretiyle ıslatılır..1. kata hazırlanan muhallebi ve kesilen muz dilimleri koyulur
2. kata kremşanti sürülür,benmari usülüyle eritilmiş beyaz çıkolataya pikola fıntıklar(küçük boyutlu)karıştırılıp kata sürülür.
En üst yani 3. kata kremşantiyi sürüp düzgün bir şekil almasını saglayıp fındık,şeftalı ve muz dilimleriyle süslemenizi yapabilirsiniz..AFİYET OLSUN..ANLAŞILMAYAN KISIMLARI YORUMLAR BÖLÜMÜNE YAZABİLİRSİNİZ..(BENMARI USULÜ:ufak bir tencerede su kaynatınız.kaynamış olan suyun üzerine herhangi bir tabaga konmuş olan çikolataları koyup çikolataların suyun sıcaklıgıyla eritilmesi

2 yorum:

Adsız dedi ki...

güzell

Adsız dedi ki...

çok güzel, tarifte yazın ama olmuyor böyle bakıp yiyememek