Çin böreğinin adı neden çin böregi bilmiyorum ama,yinede çok güzel bir tat çoğumuz bilir ve yapar..Bu güzel lezzeti bizlerle buluşturan Tuba ablama çok teşekkür ediyoruz..
MALZEMELER:
-3 yufka (arzuya göre daha az veya fazla olabilir)
-2 adet soğan
-yarım kg kıyma
-2 havuç
-2 patates
-baharatlar (biber,tuz ve arzuya göre)
-1 domates rendesi veya 1 yemek kaşığı salça
-ceviz içi
-1 çay bar kısırlık bulgur
ÜZERİNİ KAPLAMAK İÇİN
-Süt
-Galeta unu
YAPILIŞI;
-2 ADET soğanı (ister rendele,ister küp doğra) ve kıymayı kavur.İçine havucu ve patesleri rendele,baharatlarını ilave et,domatesi veya salçayı ekle iyice kavurduktan sonra altını kapat , iri kıyılmış cevizi ve bulguru ekle,iyice karıştır.Yufkaları tek kat sekize bölüp aralarına harçtan koy ve sar.Daha sonra önce süte sonra galeta ununa her yerini batır.KIzgın yağda veya fırında pişir.Afiyet olsun..
7 Mart 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
tubacım en son mınnacık bı kızdın.. nezaman boyle becerıklı bır hanımefendı oldun maşallah cokta guzel gorunuyolar emınım tadlarıda oyledır... selamlar sutcu kuzen
selam sütçü kuzen oncelikle teşekkür ederim.Ben zaten bunları mınnacık bır kızken yapmaya baslamıştım..
Yorum Gönder