MALZEMELER
-1,5 Su Bardağı Mısır Unu
-100 Gr. Tereyağ
-1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
-2 Çay Bardağı Toz Şeker
-1 Paket Kabartma Tozu
-1 Adet Yumurta
-1 Çay Bardağı Süt
-3 Su Bardağı Un (yaklaşık)Yapılışı
YAPILIŞI
YAPILIŞI
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ, sıvı yağ ve şekeri mikser ile iyice çırpın. Yumurta, süt, mısır unu ve kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ekleyip, yoğurarak, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yapın. Kıvamı tutturduğunuzda un eklemeyi bırakın. Hamuru 10-15 dk. dinlendirin. İstediğiniz şekil ve büyüklükte kurabiyeler yapın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. (Kurabiyenin alt tarafı pembeleşmiş ise, pişmiş demektir.) Ilınınca üzerine fındık tozu serpin
NOT: valla ben bu kurabiyeyi cok beğendim.. mısır ekmeğini andıran çok hoş bir tadı oldu..tavsiye ederim.. bilhassa sıcakken cok iyi gitti :) afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder