Muhlama karadeniz yöresinin en bilinen yöresel yemek türlerinden bir tanesidir.Herkesin damak tadına uymayabilir ama bizce güzeldir..Emel ablamın yollamış olduğu bizim oraların en meşhur yemeği muhlamanın yapımıda gayet kolay..
Malzemeler:
-Tereyağı
-mısır unu
-köy peyniri
-tuz
-ılık su
Yapılışı-
-Tereyağı tavada eritilip,mısır unu eklenir..unun rengi değişene kadar kavrulur..daha sonra üzerine su, peynir ve tuz eklenip karıştırılır.Tereyağı üzerine birikene kadar ,karıştırılarak kısık ateşte pişirilir..
NOT;tavanın bakır olması muhlamaya ayrı bir lezzet katar..afiyet olsun
26 Nisan 2009 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
biraz daha mı pişse ne ??yağlar tam cıkmamıs :) gercekten enteransan bir tat muhlama diğer adıyla haviz :)
sevgili zeynebim kuzen aslında tam pişmiştide ben karıştırdıktan sonra çektim resmini o yüzden yağsız görünüyor:)
Yorum Gönder