MALZEMELER
- 3 kabak
- 3 havuç
- 1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
- 1 kavanoz mantar
- 1 kutu mısır
- dereotu
- 250 gr turşuluk zeytin
- arzuya göre fırınlanmış küp lavaş ekmegi
SOSU
- 3 kaşık mayonez
- 3 kaşık yoğurt
- 1 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- tuz
- 1 kaşık nane
HAZIRLANMASI
- Kabak ve havucu kibrit çöpü gibi doğrayıp az sıvıyağda ayrı ayrı soteleyin. Diğer malzemeleri doğrayıp sotelenmiş sebzelerle karıştırın. Sos mazlemelerini karıştırıp salatanın üzerine dökün.
- tarif http://www.portakalagaci.com/ dan alınmıs olup resim bana aittir.. aslında portakal ağacındaki resim daha güzeldi ama dokuzen olarak kendi resmimizi ekledik.. not: gülşah yoğurt yemediği için yoğurt ve mayonezsiz denedim daha güzel olduğuna karar verdik :) afiyet olsun_zeynep_
0 yorum:
Yorum Gönder