Hurma Arabistanın simgesidir malum.. Tabi ülkemizde de bulmak mümkündür..Hurmayı alıp sade yemek yerine mutfakta birçok şekilde değerlendirebiliriz bu tarifte bunlardan bir tanesi ve tattırdığım herkesin beğenisini kazanmayı başardı...(Bende çok seviyorum) :)
Malzemeler:125 gr tereyağı
1 bar.pudra şekeri
4 yumurta
2 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı mahlep
1 su bardağı doğranmış hurma
vanilya
kab.tozu
2,5 su bar.un
1 çay bar.ceviz
Yapılışı:Yağ ve şaker krema kıvamında çırpılır.Diğer malzmeler koyulur.En son
un, kab tozu elenerek hamura eklenir(katı bir kıvamı oluyor)..180derecede pişirilir.
9 yorum:
hımmmm valla canım çekti bir kek sever olarak.güzel hemde hurmalı...
aa sen ne zaman yorum yaptın yaw daha yeni koydum bunu:)
benim ne zaman napıcağım belli olmaz :)))gözüm üzerinizde.
hurmalı kek denılınce ilk aklıma geleni sorsalar betül derim... :)
bu arada beti tarifte hurmayı göremedim ..
kusura bakmayın hurmalı kekin içinde hurma olmaması çok ilginç değil mi:) hemen düzeltiyorum..
Görüntüsü harika,tadıda öyledir mutlaka..Betül ablam döktürdü yine :)
teşk. ederim sultancım kendi çapımızda bişeyler yapıyoruz işte :P
Sitenizi yeni keşfeden biri olarak,tarifler kadar aranızdaki diyaloglar da çok şeker ve samimi(yorumlarınızı keyifle okuyorum)..süpersiniz başarılarınızn devamını dilerim..
Yorum Gönder