Peynirli külahların tadına bakmadım ama tadına bakanların dediklerine göre mutlaka tatmalıyım..En yakın zamandada yapmayı düşünüyorum.Betül ablamın ellerine sağlık..
- MALZEMELER:
- 250 GR TEREYAĞI
- 1 YUMURTA SARISI
- 1 ÇAY KAŞ. TUZ
- 1 KABARTMATOZU
- 3 ÇORBA KAŞ. YOĞURT
- 4 SU BAR. UN
- İÇ HARCI :
- 2 ÇORBA KAŞ. AYÇİÇEK YAĞI
- 1 ÇAY BAR. SÜT
- 1 YUMURTA AKI
- 1 BARDAK BEYAZ PEYNİR
- 2 BARDAK LOR PEYNİRİ
- MAYDANOZ
- DEREOTU
- YAPILIŞI :
- TEREYAGI,YUMURTA SARISI,YOĞURT,UN,TUZ VE KABARTMATOZU BİR KABA EKLENİP KIVAM ALINCAYA KADAR YOĞURULUR.DAHA SONRA HAMUR 20 DK DİNLENDİRİLİR.DİNLENDİKTEN SONRA MERDANEYLE HAMUR AÇILIP 7-8 CM LİK KARELER KESİLİR.HARCI KOYULUP KULAH ŞEKLİNDE SARILIR.YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR VE SUSAM SERPİLİP 180 DERECEDE FIRINA VERİLİR.
0 yorum:
Yorum Gönder