Geleneksel damak tadımıza hayli yer etmiş olan bir lezzet 'çatal'..Bizim çok yapmadığımız bir hamur işi ama bence çay davetlerinde gayet güzel gider..
Malzemeler:
-2 çay bar. sıvıyağ
-1 çay bar. sıvıyağ
-1 adet yumurta
-Yarım çay bar. toz şeker
-1 tatlı kaşığı mahlep
-1 tatlı kaşığı tuz
-125 gr. oda sıcaklığında margarin
-1 paket kabartma tozu
-un
Yapılışı;
-Oda sıcaklığındaki margarini,sıvıyağı,yumurtayı,toz şekeri,tuzu,mahlep ve yoğurdu yoğurma kabında karıştırın.Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.Hamurdan parçalar koparıp tezgahta uzun şeritler yapın.Hazırladığınız şeritlerin iki tanesini yan yana koyup iki ucu birleştirin.Yağlanmış tepsiye ortasını açarak yerleştirin ve ortasına bir şerit daha koyun.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.Kalan hamuruda aynı şekilde hazırlayıp,önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin ..afiyet olsun..
25 Ocak 2010 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
valla sultan çatal güzel görünüyor bundanda canım çekti şimdi.))bu arada evde durdukça bu karlı günlerde hamur işlerine saldırdımda kış bitince kimse beni tanımıycak yüz kilo olucam galiba:)))
ay benimde canım cektı ne ıyı olurdu sımdı bır bardak sutle bır tane catal ardından da mel'in kurabiyesinden :((
bi ara çatal çok popülerdi,Hatice yengem de çok yapardı hatırlıyorum:))hey gidi günler Sultan'cığım beni maziye götürdün ve gözümden kavyeye doğru birşey süzüldü ne ola ki:))))))
Yorum Gönder