İlginç ismi ve güzel görüntüsüyle dikkatinizi çekebileceğini düşündüm..Acayipte mütevaziyim bu arada :)Buzluk ve kek ne alaka? şeklinde ön yargıyla yaklaşmadan önce yorumlarımı okuyun bence..Kekin özelliği agızda dağılması ve afiyetle yemeniz..o kıvamı almasına o beğenmediğimiz buzluk sebep oluyor..Bu sebeple şiddetle tavsiye edebilirim..
MALZEMELER
-125 gr tereyağı
-1 su bar. şeker
-1 su bardağına yakın sıvıyağ
-1 su bar. yoğurt
-Aldığı kadar un (hamur orta sertlikte olacak)
-2 yumurta
-vanilya
- ve tabiki kabartmatozu
-üzüm..(arzuya göre ceviz,fındık vb.)
YAPILIŞI:
Bütün malzemeler eklenir(un , kabartma tozu ve üzümler hariç) ve mikserle değilde blendır ve robotla karıştırılmasını tavsiye ederiz ki ben hepsini robotta karıştırdım ve kıvama getirdim oldu..(en son unu,kabartmatozunu ve üzümü koyup kıvamı ayarlanır)Daha sonra klasık yuvarlak borcama dökülür ve 180 derecede fırına verilir..Fırından çıktıktan biraz sonra sıcakken buzluğa koyulur ve bir süre orada tutulur.Çıkartılıp servis edilir..afiyet olsun..
10 Haziran 2009 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
ilginç ..güzeldir mutlaka.. merak ettiğim şu ki acaba buzluğa koymasak tadında bir değişiklik olurmu?? yoksa özelliği soğutmak mı??eğer öyleyse gercekten hoş bir tarif..
valla zeynep abla bende anneme dedimki anne bunu buzluğa koymanın ne mantığı var? oda dediki o dağılma kıvamını buzluğa koymak veriyomuş..tat olarak değilde kıvam olarak değişiklik olur buzluğa koymasak diye düşünüyorum..
ama özelliği kesinlikle buzluk :))
şiddetle tavsiye ederim kızlar bu keki sürekli yapan biri olarak.şimdiden afiyet olsunnnn:)))
sultancım kekin içinde margarin olmaması lazım.sadece 125 gr.tereyağ ve bir bardak sıvıyağ olması gerek.
Yorum Gönder